AioliIntro

Aioli is een basis knoflooksaus, welke veel rond de middellandse zee wordt gegeten. Erg lekker over salades, bij koud en warm vlees en vis. Doordat de saus wat dunner is ook prima om in te dippen.

Van oorsprong is dit een Catalaanse saus, en Aioli is dan ook een combinatie van de woorden all (=knoflook) i (=en) oli (=olie).

Voor het bereiden is je eigen gepofte knoflooknatuurlijk helemaal lekker.



AioliIngrediënten
  • Gepofte knoflook van 6-8 teentjes
  • 2 Eidooiers
  • 150 ml olijfolie
  • Citroensap
  • Zout en Peper


AioliRecept
  • Roer in een stenen kom de eidooiers met knoflook tot een mooi geheel.
  • Voeg hier al roerend druppelgewijs de olie bij. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel niet gaat schiften. Als het dat toch doet: weggooien en opnieuw beginnen!
  • Nu er een mooie binding is ontstaan, kan de rest van de olie erbij.
  • Wat van het citroensap toevoegen.
  • En tot slot zout en peper naar smaak toevoegen.

In enkele moderne gerechten kom je nog mosterd tegen. Afhankelijk van je smaak kun je hiervan nog 1-2 theelepeltjes toevoegen.




Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.