ApfelstrudelIntro

Apfelstrudel uit de Airfryer. Dit is het eerste gerecht dat we uitproberen in de Airfryer.

De Airfryer heeft verder geen toegevoegde waarde, je kunt het volgens mij ook gewoon in een heteluchtoven maken. Alleen dan even de tijd in de gaten houden.

Onderstaande recept komt vanaf de Philip Airfryer site. Het resultaat is een soort worstenbrood met hierin appelvulling. Wij vonden het geen succes. Maar je bent natuurlijk welkom om het te proberen. Geheel op eigen risico.



ApfelstrudelIngrediënten
  • 4 appels
  • 250 gram meel
  • 100 milliliter water
  • 1 eitje
  • 75 gram rozijnen
  • 30 gram amandel (amendelschaafsel)
  • 50 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Poedersuiker
  • Zout


ApfelstrudelRecept
    Het deeg
  • Meng het bloem, ei, olie, zout en het water door elkaar.
  • Roer dit goed door elkaar toe het een gehele massa is.
  • Als het deeg aan rand van de kom blijft plakken, ietswat meel toevoegen zodat het loslaat
  • Dek de kom af met een schone theedoek en zet op een warm plaatsje neer. Ongeveer een half uur is voldoende

Op de foto hierboven deeg dat nog te plakkerig is, meel toevoegen!

    De vulling
  • Vul een glas met heet water en laat daarin de rozijnen wellen
  • Als je hele amandelen hebt, deze schaven
  • Schil de appels
  • Snij dan de appels in hele kleine blokjes
  • Voeg het citroensap, suiker en kaneel toe
  • Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze aan het appelmengsel toe
    De strudel
  • Rol het deeg uit tot een breedte van 40 centimeter
  • De hoogte van het deeg moet ongeveer 30 centimeter zijn
  • Stuif wat meel op het deeg om het rollen te vergemakkelijken
  • Maak een mooie rechthoekige deegplak
  • Verdeel de vulling in het midden over het deeg
  • Vouw dan de achterkant naar voren, en de voorkant naar achteren, zorg dat het deeg elkaar raakt, zodat er een dicht pakket ontstaat
  • Vorm met je handen deze staaf tot een mooi geheel
  • Draai dean de strudel in de lengte om, de naad komt dan aan de onderkant en plaats deze in het mandje van de Airfryer
  • Eventueel kun je de bovenkant met eigeel bestrijken
  • Bak de strudel op 160 graden voor 45 minuten
  • Als de strudel gereed is (en nog warm) bestrooien met poedersuiker
  • En dan pal voor opdienen (indien koud) nogmaals bestrooien met poedersuiker

Nogmaals, wij vonden het geen succes, het brooddeeg is te overheersend in smaak.



Copyright 2019 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.