BananenbroodIntro

Een collega kwam aan met dit recept voor bananenbrood. Verrassend lekker, een stukje bij de koffie! En wie ben ik dan om dat hier niet op te nemen?



BananenbroodIngrediënten
  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • Handje ongebrande noten (zoals walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
  • 3 eieren
  • 100 gram meel
  • 50 gram havermout
  • Anderhalf theelepel bakpoeder
  • Zout


BananenbroodRecept
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Maal de havermout in de magic bullet tot meel, houd even apart
  • Meng de bananen met de dadels en pureer deze
  • Klop in een andere kom de eieren luchtig
  • Voeg een snuf zout toe aan de eieren
  • Meng de eieren door de bananenpuree
  • Voeg nu het havermoutmeel en gewone meel toe aan het beslag
  • Voeg het bakpoeder toe
  • Meng tot een glad beslag
  • Roer de noten erdoor
  • Giet het mengsel in de cakevorm
  • Vak in 30 minuten af
  • Als de bovenkant te donker aan het worden is, dek dan af met bakpapier
  • Vak nog 15 minuten af
  • Controleer of het gaar is (sateprikker erin, als deze schoon is, dan is het brood klaar)


Copyright 2019 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.