CarbonaraIntro

Vast niet de manier waarop de Italianen deze maken. Maar wel erg lekker.



CarbonaraIngrediënten

De zalm

  • Gerookte zalm of verse zalmfilet
  • Citroensap (vers of uit flesje) (enkel nodig als je verse zalm gebruikt)

Voor de saus

  • 200 gram spek
  • 200 ml koksroom
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 grote tenen knoflook
  • hele bos lente ui (of 1 gewone ui)
  • 50 gram Parmezaanse kaas of gewone jong belegen rasp kaas
  • dille
  • 50 gram bakboter
  • peper en zout

En tot slot dan de pasta. De smaak en vorm van de pasta mag je natuurlijk zelf weten. Je kunt het ook zelf maken, erg leuk om te doen. Spaghetti gaat er goed bij en ook met grote vlinderpasta is het een goede combinatie. De kleine macaroni zou ik niet doen. Dat is lekkerder in het Macaroni met kaas recept.

De rest van het gerecht

  • 100 gram pasta per persoon
  • 100 gram Parmezaanse kaas of gewone jong belegen rasp kaas


CarbonaraRecept

De bereiding is redelijk eenvoudig, om te beginnen de zalm. Als je gerookte zalm gebruikt dan kun je dit overslaan, je hoeft dan enkel de zalm in kleine stukjes te snijden. Voor verse zalm aan een stuk:

  • Verwijder het vel van de zalm
  • Snij de zalm in kleine dunne stukjes
  • Sprenkel het citroensap over de zalm, zodat de zalm er overal en ertussen mee bedekt is
  • Zet de zalm 2-4 uur in de koelkast om te garen (in het zuur)

En dan nu echt aan de slag!

  • Kook de pasta in ruim water, bijtijds afgieten en in een pan met de deksel erop droog laten worden
  • Smelt de boter in een bakpan
  • Bak hierin de spek medium krokant
  • Snipper de (bos)ui en pers de knoflook
  • Bak deze mee als het spek gereed is. Niet te lang of te hard anders zal de knoflook bitter worden
  • Zet het vuur onder de pan laag
  • Voeg de 50 gram kaas toe en laat deze langzaam smelten
  • Meng in een aparte kom de zuivel met de dille, peper en zout
  • Als de kaas gesmolten is, kan het zuivelmengsel worden toegevoegd
  • Als je verse zalm hebt, dan is dit het moment of toe te voegen! Roer het door het mengsel
  • Roer het geheel nog even door en laat het dan, op een laag vuur, weer warm worden, het mag niet meer koken

Opdienen dan maar

  • Verspreid de pasta over de borden
  • Laat in het midden een kuiltje
  • Als je gerookte zalm hebt dit in het kuiltje leggen
  • Hierover de cabonarasaus gieten
  • Afmaken door de resterende kaas over de pasta en de saus te strooien



Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.