Champignon stoofpotIntro

De geur die langzaam door het huis trekt als je een lekkere stoofpot op hebt staan. In een half uurtje klaar, dus zelfs geschikt voor de hedenhaagse haast maatschappij.



Champignon stoofpotIngrediënten
  • 400 gram champignons
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillontablet
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel tomatenpuree uit zo'n klein blikje
  • wat bakboter
  • zout en peper


Champignon stoofpotRecept
  • Snipper de ui
  • Pureer de knoflook
  • Borstel de champignons
  • Snipper het merendeel van de champignons en snij de rest in partjes
  • Verwarm wat bakboter in een ruime pan
  • Bak de ui totdat deze zacht is
  • Voeg de champignons en knoflook toe
  • Warm wat water om het bouillontablet op te lossen
  • Voeg in totaal een kwart liter water (water plus bouillon) toe
  • Steek het laurierblad erbij
  • Breng voorzichtig aan de kook (roeren!) en laat dit een 10 minuten zacht pruttelen
  • Voeg dan de bloem toe, roer goed door
  • Laat dit nog eens 15 minuten zacht pruttelen
  • Roer dan de tomatenpuree erdoor en warm dit voorzichtig op
  • Vergeet niet om het laurierblad eruit te halen
  • Breng op smaak met peper en zout


Copyright 2019 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.