Chinese satesausIntro

Om je meteen maar uit de droom te halen. Chinees eten hier in Nederland is niet zoals ze het in China eten. Het meeste eten dat we hier Chinees noemen, is in werkelijkheid Indonesisch. Chinezen eten veel groenten met licht gekruide sausen. Natuurlijk ook rijst, noedels (bami) en vlees. De uitdrukking is niet voor niets dat men in China werkelijk alles eet.

Bij de Chinees hier in Nederland/België heeft men vaak een speciale sate saus. Wat bleker van kleur, voldoende dik/dun, kortom helemaal goed.

Het gerecht hier gaat metname over de ingredienten, hoe je het moet maken is redelijk straight forward.

En nee, een Chinees zal ook niet snel vlees aan een stokje doen. Dat doen ze alleen als dat handiger is bij het bereiden, dus voor inktvis, zeester en dat soort dingen.



Chinese satesausIngrediënten
  • 1 half zakje geroosterde pindas
  • een snufje cayennepoeder
  • 1 halve theelepel knoflookpoeder
  • 12 eetlepels melk
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 theelepels sojasaus


Chinese satesausRecept
  • Maal de pinda, knoflookpoeder en cayennepoeder fijn in de Magic Bullet. Zo fijn mogelijk!
  • Voeg de andere ingredienten toe
  • Schep over in een pan en verwarm dat op een middelhoog vuur
  • Niet laten koken!



Lees Verder in deze categorie

Copyright 2019 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.