Empal PedisIntro

Empal Pedis is drooggebakken rundvlees.



Empal PedisIngrediënten
  • 1 kilo stoofvlees
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 ui
  • 1/2 liter waterwater
    Kruidenmix
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepel komijnzaad
  • 3 theelepel korianderzaad
  • 50 gram kristalsuiker
  • 5 theelepels sambal
  • 1 eetlepel ketjap saus
  • olie


Empal PedisRecept
  • Snipper de ui
  • Snij het vlees in blokjes
  • Bestrooi met zout en peper
  • Pureer de knoflook
  • Voeg de ingredienten voor de kruidenmix samen in een kom
  • Roer door en voeg wat olie toe om een mooie kruidenmix te maken
  • Laat in de koelkast intrekken
  • Los de bouillonblokjes op in een kopje heet water
  • Verwarm wat olie in een pan met dikke bodem
  • Voeg het vlees, ui, bouillon en het water toe
  • Roer door elkaar en laat 3 uur sudderen. Voeg extra water toe als het vlees droog dreigt te vallen, de pan moet halfvol water blijven
  • Schep het vlees uit de soep over in een vergiet
  • Laat goed uitlekken, hoe droger hoe beter
  • Roer de kruidenmix door het vlees
  • Verwarm wat olie in een pan met dunne bodem, op een hoog vuur
  • Bak het vlees onder continue roeren knapperig

De resterende soep kun je weggooien. Of als basis gebruiken om spercibonen in te koken.




Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.