Gado SladoIntro

Iedereen kent natuurlijk gado gado als gerecht. Het recept daarvoor staat hier Dit is een eigen invulling ervan. Zeker populair bij de kinderen.

En bovendien erg handig om alle groenten die nog in de koelkast stonden op te maken.



Gado SladoIngrediënten
  • Rijst naar
  • 1 krop sla
  • 1 ui
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 bakje champignons
  • handvol snoeptomaatjes
  • 4 eieren
  • Pindasaus (pasta aan te lengen met water)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel ketjap


Gado SladoRecept
  • Kook de rijst.
    Pan met water aan de kook brengen. De snelkookrijst erin en 8 minuten laten door koken. Afgieten en dan 15 minuten laten staan met deksel op de pan.
  • Kook de eieren 7 minuten
  • Ondertussen de sla wassen en fijnsnijden
  • Ui snipperen en de champignons in schuifjes snijden
  • Knoflook knijpen
  • Wat olie in de wok verwarmen
  • Hierin de uien bakken totdat deze glazig worden
  • Dan de champignons, sambal, ketjap en knoflook erbij
  • Op middelvuur laten doorbakken
  • Snij ondertussen de sla in stukjes
  • Snij de komkommer in plakjes en de snoeptomaatjes doormidden.
  • Zet een bord klaar en leg hierin links de sla, met erop de komkommer en de tomaatjes
  • Erop gaan dan de gebakken ui met champignons. Deze mogen gerust lauwwarm afkoelen
  • Pel de eieren en snij in plakjes
  • Verwarm de pindasaus. Ik gebruik altijd halfvolle melk om deze te binden. Verhouding 1-op-1
  • Als de rijst gereed is, opdienen op de andere helft van het bord
  • Op de rand een laag pindasaus leggen met erop de eischijfjes
  • Eventueel nog wat koude gebakken uitjes en/of kroepoek

Meestal eten we hierbij heet gemarineerde kip. Zie het recept daar.




Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.