Griekse aardappel-ui-gehaktballenIntro

Een lekker recept uit een Grieks kookboek.



Griekse aardappel-ui-gehaktballenIngrediënten
  • 1 grote aardappel, geschild
  • 1 grote ui
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree (half blikje)
  • 1 ei
  • half kopje paneermeel
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 50 gram Meel/bloem
  • olie om in te bakken


Griekse aardappel-ui-gehaktballenRecept
  • Het ei licht opkloppen
  • Rasp de aardappels
  • Snipper de uit
  • Alles samenvoegen en goed kneden totdat er een losse bal ontstaat
  • Een uur in de koelkast op smaak laten komen
  • Een eetlepel van het mengsel nemen en een balletje van rollen
  • Het balletje wat langvormig maken met 2 punten aan de uiteinden
  • Sigaartje door de bloem rollen
  • Overtollige bloem eraf schudden en nogmaals door de bloem
  • Weer het overtollige bloem eraf schudden
  • 3 minuten goudbruin bakken in de hete olie

Zowel koud als warm lekker.



Copyright 2019 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.