GoulashIntro

Een overheerlijke goulash. Het is een goed idee om deze een dag van te voeren al te maken. Overnacht kunnen de smaken nog beter in het vlees trekken. Deze hoeveelheid is goed voor 6 personen als hoofdmaaltijd.



GoulashIngrediënten
  • 1000 g magere runderlappen
  • 300 g uien
  • 3 tenen knoflook
  • 40 g margarine
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 3 tl chilipoeder
  • Stoplicht paprika's (rood, geel en groen)
  • 2 bouillonblokjes
  • Water
  • Zout


GoulashRecept
  • Het meeste werk is het snijden van de runderlappen in kleine bobbelsteentjes, begin hiermee
  • Bestrooi het vlees met zout
  • Snij de uien in ringen
  • Smelt wat boter in een grote pan en voeg de uien toe
  • Pers de knoflook fijn bij de uien
  • Fruit de uien en knoflook tot deze goudgeel zijn
  • Roer de tomatenpuree erdoor en laat een minuutje mee fruiten
  • Voeg het paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en het vlees toe
  • Braad op een middelhoog het vlees tot alles een grijze kleur heeft
  • Snij de paprika's in dunne lange parten. De inhoud van de paprika zal oplossen en de schil zal als de kenmerkende rolletjes overblijven
  • Voeg de paprika toe als het vlees grijs is, laat nog een minuutje al roerend doorbakken
  • Kook ondertussen een kopje water en los hierin de bouillon blokjes op
  • Voeg de bouillon toe en vul aan met (koud of warm) water, totdat het merendeel van het vlees onder staat
  • Breng het geheel aan de kook
  • Nu kan het vuur laag. Leg een deksel of spatvanger op de pan en laat sudderen
  • Wil je een bite aan het vlees neem dan 2:30h als sudder tijd
  • Wil je het vlees helemaal zacht en mals ga dan uit van 3:00 - 3:30h
  • Roer ieder kwartiertje alles goed door. Vul het water aan als het vlees droog komt te staan, dit om te voorkomen dat het aanbakt.
  • Vul voor het eten naar smaak eventueel nog wat zout toe.

Lekker met rijst en koolsla. Of met gebakken aardappeltjes en sla.

Zorg ervoor dat het geheel ook bij het opdienen nog voldoende smeuïg is.

Tijdens het omroeren druk ik ook het vlees aan. Hiermee druk je de blokjes uiteen waardoor het eerder een mooie egale smeuïge massa zal worden.




Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.