Gure Dag OverschotelIntro

Een recept dat ideaal is voor dagen dat de regen tegen de ramen slaat en niemand zin heeft om naar buiten te gaan. Of voor dagen na een strandwandeling in een gure wind. Of voor op een Heerlijk avondje als de Sint nog niet is geweest.

De lengte van het recept lijkt bewerkelijk, maar het is erg eenvoudig en snel klaar. De schotel kun je eerder maken en gereedhouden om af te bakken als er bezoek is.



Gure Dag OverschotelIngrediënten
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 wortelen of een halve winterpeen
  • 500 gram aardappels
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 100 gram raspkaas
  • Invetboter


Gure Dag OverschotelRecept
  • Warm de oven voor op 200 graden
  • Schil de aardappelen
  • Snipper de ui
  • Snij de prei en de wortelen in kleine ringen/stukjes
  • Pureer de knoflook
  • Kook de aardappelen tot ze net gaar zijn
  • Giet ondertussen wat olie in een braadpan
  • Bak hierin de ui, prei en wortel totdat deze zacht zijn
  • Dan de aardappelen afgieten en gebruik wat kookvocht om een kopje bouillon te maken
  • Stamp de aardappelen fijn
  • Meng met de bouillon met de aardappelen tot een mooie puree
  • Bak het gehakt rul, voeg hier halverwege de knoflook en de ketchup bij
  • Vet een ovenschaal in
  • Spreid de puree over de bodem (beetje overhouden voor boven)
  • Hierop komt een de groente
  • Daarop het gehakt
  • Bovenop komt dan de resterende puree, strijk glad
  • Dan de raspkaas bovenop
  • Bak een kwartier tot 20 minuten totdat de kaas begint te kleuren


Copyright 2019 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.