HaaienvinnenRecept

Sorry, maar hier staat geen recept voor haaienvinnensoep.

Zolang de industrie op schandalige wijze omgaat met haaien weigeren we om dat hier neer te zetten.

Lees meer



HaaienvinnenDe soep

Haaienvinnensoep is eigenlijk een dikke grijze slijmerige soep. Als deze soep bij een buffet of in een menu zitten er geen echte haaienvinnen in. Door eiwit door een zeefje in kokende kippenbouillon te gieten ontstaan er slierten slijmerige massa. Precies het effect van de haaienvinnen. Eigenlijk is het dus kippensoep met ei. Dat klinkt al een stuk beter voor deze mooie dieren.

Let op dat in sommige Chinese restaurants bij de soepen hai fin staat. Verrassend vertaald haai vin, maar ook hier gelukkig gewoon kippensoep met ei.



Kippensoep met eiIngrediënten
  • 250 gram kipfilet
  • 2 kleine prei
  • 2 eieren
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepel djahé
  • 3 eetlepels ma├»zena
  • peper en zout
  • 1 theelepel vetsin
  • Olie


Kippensoep met eiRecept
  • Snij de knoflook fijn
  • Doe wat olie in de pan
  • Bak de knoflook lichtjes aan tot deze begint de kleuren
  • Voeg meteen 2 liter water toe
  • Voeg de hele kipfilets toe, samen met 4 theelepels zout en djahé
  • Kook de kip in 30 minuten gaar, deze moet wat droog worden, haal dan de kip uit de bouillon en zet apart
  • Snij de prei in ringetjes
  • Kluts de eieren
  • Trek de kipfilet uit elkaar als deze is afgekoeld (pulled chicken)
  • Snij lange stukken eventueel kort tot 3-4 centimeter lengte
  • Doe de pulled chicken weer in de bouillon en breng weer aan de kook
  • Roer ondertussen maizena met wat water tot een papje
  • Giet beetje voor beetje de maizena bij de bouillon, de soep moet slechts licht worden gebonden. Net niet meer waterig dus. (Heel goed mogelijk dat je maizena pap overhoud!)
  • Ga al kloppend met de garde het geklutste ei toevoegen, blijf kloppen met de garde

Blijf ondertussen kloppen! Anders krijg je geen sliertjes!

  • Er ontstaan nu dunne sliertjes
  • Voeg de prei ringen toe
  • Breng eventueel op smaak met de ketjap, vetsin en peper&zout.

Zelf ben ik geen voorstander van het ketjap zoals dat in veel recepten staat, om de simpele reden dat dit de mooie glazige kleur teniet doet. Voor de smaak kun je dan beter wat extra zout gebruiken. Wil je toch persé ketjap gebruiken neem dan Ketjap Asin (zoute ketjap), dat smaakt dan tenminste nog het beste.




Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.