Hete eierenIntro

Ik ben echt gek op deze hete eieren. Het gerecht kan eigenlijk niet mislukken, zolang je de saus niet laat droogkoken. Met deze hoeveelheden ingrediƫnten, heb je een lekkere pittige saus die ook weer niet zo scherp is dat de kinderen het niet eten. Super lekker als bijgerecht! Dit kun je lauwwarm of direct van het fornuis (warm) eten.

Door wat onhandig roeren wil het eigeel wel eens uit de eieren verdwijnen. Bewaar de saus dan en warme deze 's avonds even snel lauwwarm op in de magnetron. Heerlijk om kroepoek, of desnoods wat stokbrood, in te dippen.



Hete eierenIngrediënten
  • Grote ui
  • 100 ml tomatenketchup
  • 100 ml sambal
  • 100 ml water
  • 100 ml ketjap
  • Zout en peper


Hete eierenRecept
  • Kook de eieren +/- 10 minuten
  • Haal deze uit het water en laat deze afkoelen
  • Snipper de ui
  • Ketjap, sambal,water en ketchup mee laten sudderen
  • Voeg nu al zout en peper toe
  • Pel de eieren en halveer deze in de lengte. Strak doorsnijden, dan is de kans het grootst dat het eigeel erin blijft zitten.
  • Duw de eieren met de open kant boven in de saus
  • Laat alles 30 minuten sudderen, onder af en toe voorzichtig (voorzichtig met het eigeel) doorroeren
  • Let wel op dat als de saus te dik gaat worden, je wat water moet toevoegen

Tip: Door het sudderen komt de smaak nog meer in de eieren, langer sudderen geeft dan ook meer smaak.




Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.