Hete KomkommerIntro

Dit bijgerecht heet dan wel hete komkommer, maar het dient koud te worden gegeten. Het hete is dan ook meer van toepassing op de smaak als op de temperatuur.

Soms voeg ik ook wel eens een scheutje tomatenketchup toe, dan wel in plaats van de suiker, voor een iets minder zoete smaak en een mooiere kleur. Zie de foto. Het originele recept is zonder ketchup!



Hete KomkommerIngrediënten
  • Halve komkommer
  • 1 theelepel Sambal Oelek
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 teen knoflook



Hete KomkommerRecept
  • Pers de knoflook en meng met de sambal, azijn en suiker
  • Zet even (15 seconde vol vermogen) in de magnetron of breng aan de kook in een klein pannetje
  • Klop het nog even goed door elkaar
  • Schaaf de komkommer in repen, met een kaasschaaf
  • Meng de komkommer met de warme dressing
  • In de koelkast goed af laten koelen en marineren
  • Na een half uurtje koud serveren



Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.