Hongaarse stoofschotelIntro

Een mild pittige Hongaarse stoofschotel met zowel kip als gehaktballetjes.



Hongaarse stoofschotelIngrediënten
  • 250 gram gehakt
  • 2 kipfilets
  • 4 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 theelepel paprikakruiden
  • 1 bouilloonblokje
  • 4 paprika’s (rood en groen), in reepjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • olie
  • zout en peper


@@@Recept
  • Kneed het gehakt met de paneermeel, paprikakruiden, wat zout tot een papje
  • Draai hier balletjes van, van 3 centimeter doorsnee
  • Pel de ui
  • Snij in ringen
  • Pel de knoflook
  • Pureer de knoflook
  • Snij de kip in dobbelsteenblokjes
  • Verwarm wat olie in een pan
  • Fruit de ui
  • Als deze glazig begint te worden dan kan de knoflook erbij
  • Voeg de kip en de gehaktballen toe
  • Warm deze totdat deze rondom gaar zijn
  • Verwarm 250 ml water en los hierin het bouilloonblokje op
  • Snij de paprika in grotere blokken
  • Voeg de paprika's en beide tomaten (puree en blokje) toe
  • Breng bijna aan de kook en laat op zacht vuur 20 minuten pruttelen.
  • Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper


Copyright 2019 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.