Pittige Indonesische rundvleesstoofpotIntro



Pittige Indonesische rundvleesstoofpotIngrediënten
  • 750 gram riblappen
  • 5 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel koriander
  • 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels azijn
  • 3 kruidnagelen
  • 1 laurierblad (of 1 blad daon salam)
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 1/2 dl ketjap manis
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • zout, peper


Pittige Indonesische rundvleesstoofpotRecept
  • Snij het vlees in flinke dobbelstenen.
  • Pel de uien en snipper deze grof.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  • Verhit de olie
  • Bak hierin het rundvlees snel bruin.
  • Kruid het vlees met zout en peper
  • Haal het vlees uit de pan.
  • Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin.
  • Voeg de Spaanse peper, de bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee.
  • Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken.
  • Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat.
  • Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 uur sudderen.
  • Proeven en eventueel nog wat peper of zout toevoegen



Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.