Pittige Indonesische rundvleesstoofpotIntro

De Indonesische keuken is beroemd om zijn stoofvlees. Heerlijk bij een rijsttafel. Of gewoon als hoofdgerecht.



Pittige Indonesische rundvleesstoofpotIngrediënten
  • 750 gram riblappen
  • 5 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel koriander
  • 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels azijn
  • 3 kruidnagelen
  • 1 laurierblad (of 1 blad daon salam)
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 1/2 dl ketjap manis
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • zout, peper


Pittige Indonesische rundvleesstoofpotRecept
  • Snij het vlees in flinke dobbelstenen.
  • Pel de uien en snipper deze grof.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  • Verhit de olie
  • Bak hierin het rundvlees snel bruin.
  • Kruid het vlees met zout en peper
  • Haal het vlees uit de pan.
  • Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin.
  • Voeg de Spaanse peper, de bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee.
  • Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken.
  • Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat.
  • Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 uur sudderen.
  • Proeven en eventueel nog wat peper of zout toevoegen


Copyright 2019 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.