Gefrituurde MarsIntro

Ik moet toegeven dat ik dit nog nooit heb gedaan. De eerstvolgende keer dat mijn frituurolie aan vervanging toe is zal ik proberen eraan te denken.



Gefrituurde MarsIngrediënten
  • 1 Mars (of Nuts of Snicker of iets dergelijks)
  • 1/2 kopje bloem
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel Peper
  • 1/2 snuf zout
  • Water
  • Mespunt bakpoeder
  • Frituurolie


Gefrituurde MarsRecept
  • Leg de Mars in de vriezer. Zeker een dag, indien mogelijk enkele dagen.
  • Maak een stevig pannenkoek beslag van bloem met water.
  • Als je bakpoeder hebt, dan het beslag eerst 30 minuten laten staan, dan het bakpoeder toevoegen.
  • Roer en stevig zou, peper en kaneelpoeder doorheen.
  • Verhit de frituur naar 160 graden Celsius.
  • Als alles klaar is om te gaan frituren haal je pas de Mars uit de vriezer.
  • Wentel de mars door het beslag en frituur deze 12 seconden.
  • Haal de Mars uit de frituur en wentel hem een tweede keer door het beslag.
  • Frituur nu de Mars, ze zijn klaar als het beslag lichtbruin kleurt en knapperig is. Een kleine minuut.
  • Even uit laten lekken op wat keukenpapier.
  • Meteen opeten.

Ik hoor graag hoe ze smaken!



Copyright 2019 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.