Gepofte KnoflookIntro

Verse knoflook is natuurlijk hartstikke gezond. Kinderen vinden de smaak vaak achter nogal scherp. Een manier om de smaak wat zoeter, wat meer noot-achtig te maken is door de knoflook te poffen.

Een ander voordeel hiervan is ook dat de geur minder zal worden, leuk voor je gesprekspartners, je vrinden in de kroeg of de trainer bij je damclub.

Deze gepofte knoflook kun je perfect gebruiken als basis voor in de zelfgemaakte Aioli.



Gepofte KnoflookIngrediënten
  • Verse knoflook
  • Olijfolie


Gepofte KnoflookRecept
  • Oven voorverwarmen op 175 Graden
  • De bovenkant van de knoflook opensnijden, zodat je de teentjes vrijkomen.
  • Sprenkel hier een beetje olijfolie over.
  • Nu heb je verschillende keuzes:
    1) Bakken kan met een aantal knollen tegelijkertijd op een bakblik.

    2) Andere mogelijkheid is om de knol rechtop in een klein bakje te zetten met een halve centimeter water. Afdekken met aluminiumfolie. Je krijgt dan wat minder caramelisering.

    3) Je bakblik is groot genoeg doe gewoon beide opties.

De knoflook kun je gebruiken als basis voor allerlei gerechten (zie en is afgedekt een weekje te bewaren in de koelkast.




Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.