Pulled BeefIntro

Er staan steeds meer pulled beef gerechten op punthooft.nl. Waaromder die enorm lekkere Indonesische variant. Hier een wat neutralere variant, ook lekker.



Pulled BeefIngrediënten
  • 500 gram rundervlees (bijvoorbeeld runderiblappen / sukadelappen)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eetlepel ketchup
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • halve theelepel chilipoeder (of sambal)
  • 750 mililiter water


Pulled BeefRecept
  • Snij het vlees in blokjes
  • Snipper de ui
  • Pureer de knoflook
  • Giet wat olie in een pan
  • Bak het vlees rondom bruin
  • Voeg dan de ui en knoflook toe en bak die 3 minuten mee
  • Los het bouillonblokje op in een kopje heet water
  • Voeg de bouillon samen met de rest van het water en de suiker toe
  • Laat het op een vlamverdeler 3 uur garen
  • Giet alles door een zeef, vang hierbij het resterende vocht op
  • Het resterende vocht kan terug in de pan
  • Trek met 2 vorken het vlees uit elkaar
  • En dan ook het vlees terug in de pan
  • Voeg de resterende ingrediënten toe en roer goed om
  • Bak dit op een hoger vuur totdat al het vocht verdampt is


Copyright 2019 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.