Ramen (Noedelsoep)Intro

Ook wel Ramen voor beginners. Logische variaties zijn natuurlijk de kip vervangen door varken, rund, garnalen. Toevoegen van boontjes, paprika of stukjes Chineze kool.



Ramen (Noedelsoep)Ingrediënten
  • 300 gram noedels
  • 2 kipfilet
  • 4 eieren
  • 100 gram champignons
  • 8 vellen paksoi (halve stronk)
  • 2 lenteuitjes
  • 1 bouillonblokje
  • 4 theelepels ketjap
  • 2 nagels gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels sambal
  • 1 liter water
  • olie
  • Eventueel wat tauge


Ramen (Noedelsoep)Recept
  • Kook de eieren 7- 8 minuten
  • Snij de champignon in plakjes
  • Snij de kip in dunne plakjes
  • Snij de lenteui in rondjes
  • Hak de knoflook en de gember
  • Kook de noedels
  • Spoel de noedels af met koud water
  • Verdeel de noedels over 4 grote kommen
  • Zet een pan met 1 liter op met de kip, champignons en het bouillonblokje
  • Als het water kookt voeg peper, zout en de knolook toe
  • Als de kip gaar is, haal deze dan uit de pan
  • Gebruik het water om de gember, sambal, paksoi en lenteui te verwarmen
  • Verdeel ondertussen de kip en champignons over de kommen
  • Pel de eieren en leg in geheel in de kommen
  • Verdeel de paksoi en lenteui over de kommen, 2 vellen per kom
  • Giet de resterende bouillon in de kommen
  • Per kom een theelepel ketjap in een hoekje gieten, niet omroeren
  • Eventueel nog wat tauge bovenop



Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.