Hollands satépannetje met sperziebonenIntro

Ook Hollands eten kan gerust wat satesaus gebruiken. Want laten we wel weten; alles smaakt lekkerder met satesaus!

Als je extra harde groenten wilt toevoegen, doe da dan gelijk met de boontjes.



Hollands satépannetje met sperziebonenIngrediënten
  • 400 gram krieltjes in de schil
  • 300 gram sperziebonen
  • 350 mililiter water
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 theelepel sambal manis
  • 1 bouillonblok
  • 1 theelepel satésaus
  • 3 eieren
  • Olie


Hollands satépannetje met sperziebonenRecept
  • Halveer de krieltjes
  • Maak de sperciebonen schoon en halveer deze
  • Snipper de ui
  • Pel en snipper de knoflook
  • Snij het spek in kleine stukjes
  • Maak de satesaus in een kopje aan met water, totdat je een koffiekopje sate saus hebt
  • Verhit wat olie
  • Fruit de ui met knoflook, spek en de sambal op een laag vuur
  • Kruimel het bouillonblokje
  • Voeg de aardappelen, bonen, satesaus en water toe
  • Roer even alles door en laat dan sudderen met de deksel op de pan
  • Na 20 minuten zullen de aardappelen en bonen gaar zijn
  • Controleer dit (vork prikken in de aardappel, deze moet er dan af glijden) zoniet nog even langer. Als het mengsel droog komt te staan eventueel wat water toevoegen
  • Bak in een andere pan 3 spiegeleieren
  • Serveer de eieren op de aardappelen



Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.