Arthurs spare ribs super sausIntro

Wat is er nu lekkerder dan zelf gemarineerde spare ribs? Natuurlijk spare ribs met deze Super Saus. Uitgevonden door een oude directeur van mij. Desondanks, of wellicht juist mede hierdoor, is deze saus heerlijk op de spare ribs en dan erbij natuurlijk friet en een frisse salade. Onderstaande saus os voor ongeveer 4 racks.



Arthurs spare ribs super sausIngrediënten
  • 10 eetlepels ketchup
  • 10 eetlepels stroop
  • 1 eetlepels sojasaus (zoute ketjap)
  • 1 a 2 theelepels sambal (eigen voorkeur)
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • Rasp van een limoen (mag ook een halve citroen zijn)
  • Sap van een limoen (mag ook een halve citroen zijn)
  • Fijn gesnipperd uitje
  • Op smaak brengen met peper en zout


Arthurs spare ribs super sausRecept

De bereiding is redelijk eenvoudig:

  • Oven op 170 graden
  • Spareribs (naturel) 45 min in de oven
  • Ondertussen Sparerib Super Saus maken door alle ingrediënten in 1 steelpan door elkaar mengen.
  • Op een laag vuurtje de saus enigszins laten inkoken. Het moet iets stroperig zijn.
  • Spareribs er uit halen en rijkelijk insmeren met de saus. Boven en onder.
  • Spare ribs opnieuw 45 min in de oven met de bolle kant boven.




Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.