Tajine Verre OostenIntro

Koken met de Tajine is erg gemakkelijk. Hieronder een eigen invulling met kool en rijst. Hierdoor krijgt het gerecht een meer Oosterse smaak, en dan bedoel ik het verre Oosten.



Tajine Verre OostenIngrediënten
  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 1 prei
  • Halve witte kool (of Chinese kool)
  • 400 gram peultjes
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram rijst
  • 1 bouillon blokje
  • Lik pinda-saus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Olie
  • Peper en zout



Tajine Verre OostenRecept
  • Snij de ui, kool en prei in kleine stukjes
  • De einden van de peulen halen en in 3en snijden
  • Rozijnen laten wellen
  • Snij de kip in kleine blokjes (halve tot hele centimeter)
  • Bak in een koekenpan tot de kip voldoende gaar is, dat is zodat het vlees overal rondom wit is. Dat is voldoende. Het zijn kleine stukjes de rest zal garen in de Tajine.
  • De kip kan alvast in de Tajine.
  • Kook een kopje water
  • Doe het bouillon blokje in een kopje en giet af met kokend water
  • Roer tot het blokje is opgelost
  • De bouillon kan in de tajine
  • Voeg nu de resterende groenten en kruiden toe. En spreid deze uit in de pan
  • Water toevoegen tot 1 centimeter onder de rand. Alle groenten/kip ligt nu grotendeels onder water
  • Strooi hierover de rauwe rijst uit en roer ligt om
  • Nu kan de deksel erop
  • Ik breng dan de tajine aan de kook met een hoger gasvlam, zodra deze kookt terugzetten naar laag.
  • Na een uur is het gerecht gereed. Dit kun je controleren door de peulen te proeven, als die lekker zijn is de rest dat ook

Tajine op tafel. Iedereen kleine gebaksbordjes en heerlijk vissen uit de pan. Smakelijk!




Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.