Tarte NormandeIntro

Een lekkere en gemakkelijke appeltaart, die bovendien heel lekker is.

Ik heb wel eens ergens gehoord dat de Fransen er Calvados bij doen, of doorheen doen, dat weet ik nog niet



Tarte NormandeIngrediënten
    Voor het deeg
  • 225 gram bloem
  • 100 gram koude boter, in blokjes
  • 50 gram suiker
  • 1 eigeel
  • snufje zout
    Voor de vulling
  • 4 appels (Elstar)
  • 30 gram bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 30 gram suiker
  • 200 mililiter slagroom
  • geschaafde amandelen


Tarte NormandeRecept
  • Oven voorverwarmen op 220C
  • Vet een springvorm in met boter.
  • Meng voor het deeg bloem, boter, suiker, eigeel en het zout door elkaar
  • Kneed dit goed door
  • Druk het deeg in de springvorm en maak een kleine rand
  • Schil de appels
  • Verwijder het klokhuis
  • Snij doormidden, in kwart en dan in dunne plakjes
  • Leg de appelplakjes in een waaier op het deeg
  • Indien er teveel appels zijn kun je een 2e laag maken
  • Zorg dat de bodem is bedekt met appel
  • Meng voor de vulling de eieren, suiker, room en bloem
  • Giet/smeer dit gelijkmatig over de appels
  • Bestrooi met de amandelen
  • Bak de taart in 30 minuten af
  • Als de amandelen verkleuren voor het einde, dek dan de taart af met aluminiumfolie voor de resterende tijd
  • Laat de taart buiten de overn afkoelen
  • Bestrooi royaal met poedersuiker



Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.