Tjap tjoyIntro

Tjap tjoy is een bekend gerecht van de Chinees. De naam komt van de Kantonese woorden tjap en tjoi, wat vertaald naar gemengd en groente. In België noemen ze het chop choy en in de USA, Frankrijk en Duitsland chop suey. En dat is weer bekend van het beroemde lied van System of a down, de bekende metal band uit Hollywood bestaande uit Armeense leden. Genoeg landen genoemd nu.

Terug naar het eten. Ook al is het van nature een groenten gerecht, wil dat natuurlijk niet zeggen dat je er geen vlees, vis of garnalen bij kunt maken. Erg lekker zijn dunne lapjes varkensvlees.



Tjap tjoyIngrediënten
  • 500 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 2 wortels of een halve winterpeen
  • Halve komkommer
  • Half bakje champignons
  • Blinkje bamboescheuten
  • 150 gram tauge
  • Bouillonblokje
  • 2 theelepels maizena
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel ketjap manis


Tjap tjoyRecept
  • Snij de ui in grote stukken
  • Snij de paprika in evengrote stukken als de ui
  • Snij de peper in ringetjes
  • Snij de knoflook in kleine stukjes
  • Snij de wortel in dunne plakken
  • Snij de komkommer (met schil) in plakken van 1/2 centimeter dik
  • Sbij de wortel in dunne plakken
  • Borstel de champignon en snij in plakken
  • Laat de bamboe uitlekken
  • Snij de kip in dunne plakjes
  • Warm wat bakolie in een braadpan
  • Bak de kip lichtbruin
  • Schep de kip uit de pan en bewaar even apart
  • Bak dan de rode peper, knoflook en ui 3 minuten in dezelfde pan
  • Voeg de wortel, paprika, komkommer, champignons en bamboe toe
  • Bak totdat de wortel zachter is geworden
  • Voeg dan de kip toe
  • Kook een beetje water
  • Los het bouillonblokje op in water
  • Meng in het kopje de sojasaus, oestersaus en maizena
  • Roer goed door en voeg bij de groenten
  • 2 minuten op een hoog vuur verwarmen en dan serveren


Copyright 2019 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.