UienjamIntro

Lekker zoet en hartig tegelijkertijd. Heerlijk voor bij de aardappels-vlees-en-groenten of om te smeren op een stokbroodje.



UienjamIngrediënten
  • 1.5 kg uien
  • 100 gram agave-siroop, honing of suiker
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 500 ml water
  • 50 mg klont bakboter

Als je eerst wilt proberen, kan dat met iets kleinere hoeveelheden:

  • 3 uien
  • 3 theelepels suiker
  • snufje rozemarijn
  • 100 ml water
  • klontje bakboter



UienjamRecept
  • Schil de uien.
  • Hierna komt het huilwerkje, de uien in stukjes snijden. Je kunt er voor kiezen om de uien in ringen of lange stukken te snijden. Het snijden is dan aanmerkelijk plezieriger voor je ogen, maar bij het eten zijn die grote stukken minder handig. Ik kies dus voor kleine stukjes (meer zoals de uitjes bij de haring).
  • Warm een pan op met een flinke klont boter.
  • Als de boter gesmolten is de uien toevoegen en op een heel laag vuur laten staan tot de uien zacht zijn geworden.
  • Maal in een vijzel de rozemarijn fijn
  • Voeg de andere ingrediënten toe bij de uien. Zorg ervoor dat de uien helemaal onder water staan
  • Dit mengsel onder regelmatig roeren 30 minuten op laten staan, totdat het vocht is ingekookt
  • Intussen in een andere pan enkele potten onder water 10 minuten uitkoken, hier kan de jam dan langere tijd in worden bewaard.

Tip: Je kunt de jam ook wat dunner houden, deze is dan prima voor bij de maaltijd. Je kunt deze dan net zoals appelmoes bij aardappels-vlees-groenten eten.

Ik hoor graag hoe het je smaakt!




Lees Verder in deze categorie

Copyright 2018 www.punthooft.nl

We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.