Uientaart met spekIntro

Een lekker voedzame uientaart met stukjes spek



Uientaart met spekIngrediënten
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 kilogram uien
  • 150 gram spekreepjes
  • 250 ml room
  • 4 eieren
  • 100 gram raspkaas
  • harde boter


Uientaart met spekRecept
  • Laat allereerst het bladerdeeg ontdooien
  • Snij de spek in reepjes
  • Pel de uien
  • Snij deze in reepjes
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verhit een klontje boter in een pan
  • Bak de uien totdat deze glazig zijn
  • Zet de uien apart
  • Bak dan het spek totdat die gaar is
  • Voeg de uien toe en laat even rusten
  • Vet een bakvorm in met de boter
  • Bekleed deze met bladerdeeg
  • Prik op de bodem gaatjes in het deeg
  • Strooi de helft van de kaas over de bodem
  • Schenk hierover de uien/spek mengsel
  • Klopt de room met de eieren
  • Voeg wat peper en zout toe
  • Schenk dit voorzichtig boven over de uien
  • Strooi hierover de resterende kaas
  • Bak in 30 minuten in de oven goudbruin


Copyright 2019 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.