Indonesische verwen kipIntro

Het recept van deze verwen kip neigt richting de recepten voor hete gemarineerde kip en de pindakip. De kip uit dit recept is echter wat minder pittig, maar wel dieper van smaak.



Indonesische verwen kipIngrediënten
    Voor de marinade
  • 3 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 theelepel sambal
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
    De kip en om het af te maken
  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels pindakaas
  • Olie


Indonesische verwen kipRecept
    De marinande
  • Snipper de ui
  • Pureer de knoflook
  • Doe de ui, knoflook, wijnazijn, ketjap, tomatenketchup en sambal in een kom
  • Roer goed door elkaar
  • Voeg de kip toe
  • Roer weer goed
  • Laat dit mengsel afgedekt met plastic een macht marineren in de koelkast
    Het koken
  • Laat wat olie warm worden
  • Haal de kip uit de marinade
  • Bak de kip licht aan in de pan tot dat de roze kleur verdwenen is
  • Voeg de marinade saus toe
  • Kook wat water in een waterkoker / qooker
  • Doe de pindakaas in een kopje met wat kokend water
  • ROer totdat de pindakaas is opgelost
  • Voeg dit geheel bij de kip
  • Roer door en laat de kip pruttelen totdat deze (door en door) gaar is


Copyright 2019 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.