ZeeuwsspekIntro

Speklappen moeten donkerbruin zijn, bijna zwaart. Nog net niet verkoold, dan zijn ze het lekkerst. Bij buikspek moet er wel een zachte rand overblijven. Die smelt dan op je tong en geeft die heerlijke smaak af. Hieronder een recept daarvoor.

En waarom er onder Brabant nu een gerecht staat uit Zeeland? Wellicht omdat het dorpje Zeeland in Brabant ligt? Of omdat Zeeland naast Brabant ligt? Ik heb geen idee.



ZeeuwsspekIngrediënten
  • 1 kilo buikspek
  • 1 eetlepel mosterd
  • 5 eetlepels zoete ketjap
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel zout


ZeeuwsspekRecept
    Marineren
  • Alle smaakmaker mengen in de magic bullet tot een glad geheel
  • Snij het spek aan de vette kant in. Sneden 1 centimeter naast elkaar. Snij niet door het vlees heen!
  • Voeg de marinade toe
  • Meng goed door elkaar
  • Dek het met plasticfolie af op het vlees (geen luchtbel erboven)
  • Laat een dag in de koelkast op smaak komen
    Bakken op de BBQ
  • Stook de BBQ op
  • Leg het vlees erop (niet boven het vuur)
  • Laat met de deksel erop garen
  • De binnenkant moet 90 graden zijn

of

    Bakken in de oven
  • Verwarm de hetelucht oven tot 160 graden
  • Leg het vlees op ovenfolie
  • Laat midden in de oven garen
  • Tip: zet er een lekbak onder!
  • De binnenkant moet 90 graden zijn


Copyright 2019 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.