ArduinoHardware

Het bordje met de Arduino processor kun je los kopen, uit China, voor 5 Euro inclusief verzendkosten. Let op dat je dan een kloon hebt en dat je soms een losse driver nodig zult hebben. Niet lastig om te installeren, maar even belangrijk om rekening mee te houden.

Zelf heb ik (toch ook in China) voor twintig Euro de UNO R3 Starter Learning Kit gekocht. Buiten een Arduino UNO zitten veel onderdelen waarmee je direct al heel veel leuke projecten kunt maken. Zie hier.ArduinoKabel

Buiten het bordje heb je enkel een kabel nodig om de Arduino op je PC aan te sluiten. In de regel zijn deze kabels blauw, maar een zwarte, witte of roze kabel zal het evengoed doen.

De stekker aan de rechterkant op het plaatje is een standaard USB aansluiting en moet in een USB poort op je PC. De andere kant kan in de Arduino. Op de kopse kant zit hier een aansluiting voor.

Bij aansluiten zul je zien dat de Arduino meteen begint te werken. Lampjes flikkeren etc.ArduinoVerbinding maken

Na het aansluiten van de kabel zit de Arduino nu verbonden aan de PC, Nu moeten we nog enkele dingen instellen.

Geef eerst op welke Arduino je hebt.

Hulpmiddelen > Board > Kies de Arduino die je hebt.

Geef op op welke pport de Arduino zit.

Hulpmiddelen > Poort > Kies de poort waarop de Arduino zit.

Als je de poort niet weet (en er staan er meerdere in de lijst) kun je, dit met een werkend script alle poorten even proberen. Vreemd genoeg is mijn ervaring dat het altijd de onderste is. Als je dan "Haal Board Info" aanklikt en er komt informatie dan is alles goed ingesteld.Copyright 2020 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.