ArduinoSoftware

Voor het werken met de Arduino is een Arduino IDE nodig. De afkorting IDE staat voor Integrated Development Environment, losjes vertaald een geintegreerde ontwikkelomgeving. Dit is een tool waarin je kunt programmeren, de code controleren, compileren en dan uploaden. Dit klinkt ingewikkelder als dat het is.ArduinoSoftware

Deze Arduino IDE is in principe alle de software die je nodig hebt. Te downloaden vanaf de Arduino pages. En ook weer gratis. De software is in ieder geval beschikbaar voor de gangbare OS systemen: in ieder geval voor Windows, Mac en Ubuntu.

De IDE is een programma voor op je computer. Deze IDE is gratis te downloaden vanaf de Arduino website en beschikbaar voor de meeste platforms (Window, MacOS etc). Klik op de Arduino website boven in het menu op "Software" en dan staat de IDE, verrassend, onder "Arduino IDE".

Download de versie voor jouw computer en installeren. De IDE is rond de 150 Meg groot, dus past wel op iedere computer. De beschrijving hieronder is gemaakt op basis van de 1.8.5 versie. Latere versies kunnen dus hiervan afwijken. De IDE heeft de naam "Arduino" voor de applicatie op je PC wat het een beetje verwarrend is, dat is dus de IDE.

Noot: Op een Mac zal direct een App worden aangemaakt in de Download folder. Het is handiger om de App eerst naar de Programma's folder te kopieren.ArduinoStappen

Hierboven hadden we het al even over de stappen die de IDE doet.

  • Programmeren, de IDE bevat een editor (een tekstverwerker zonder opmaak) om je sketch in te typen.
  • Code controleren, de IDE bevat onderdelen welke de ingevoerde code controleren op typefouten
  • Compileren, de ingevoerde sketch, de programma code, zal worden omgezet in een formaat dat het Arduino bordje kan begrijpen.
  • Uploaden, in deze stap zal de gecompileerde code naar het Arduino bordje worden verzonden.


Copyright 2020 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.