ArduinoKennismaking

Arduino is niet enkel een print kaartje. Het is meer een platform dat uit verschillende onderdelen bestaat. Het print kaartje is hier een onderdeel van. Alle sowftare die je nodig hebt. kun je gewoon legaal en gratis downloaden. De te gebruiken software is over het algemeen gratis, hoewel men natuurlijk een donatie op prijs stelt. Leuker nog is dat de programma's om de microcontroller aan te sturen eenvoudig zelf te schrijven zijn. De hardware is voor weinig geld te koop, zie verder hieronder.ArduinoMicroprocressor

Let op, dat er een verschil is tussen een microprocressor en een microcontroller. Beiden kunnen snel ingewikkelde operaties uitvoeren. Een microprocressor, zoals de Raspberry Pi, is eigenlijk een grote computer met meestal het Linux operating systeem. Linux is vergelijkbaar met MS Windows, alleen beter, sneller en gratis. Nee, geen Windows fan aan deze zijde van het toetsenbord. Het nadeel van een Microprocessor is dat deze duurder en moeilijker is.

Een microprocessor (de Pi) vereist een groot aantal externe componenten om te kunnen functioneren, zoals het geheugen, timers en input /output apparaten. Bij een microcontroller (de Arduino) zit dit allemaal verwerkt in de processor. Een schakelaar sensor of LED (lampje) kun je direct op de microcontroller aansluiten.

Na dit verschil uitlegegd te hebben, laten we de Pi / Microprocressor nu even voor wat het is.ArduinoMicrocontroller

Een microcontroller, zoals dus de Arduino, bevat geen operating systeem. Dat heeft als nadeel dat je alle acties zelf moeten programmeren. Maar het voordeel is dan ook dat je alle acties zelf kunt programmeren. De programmeer omgeving doet gelukkig de meeste lastige klussen al voor je, dus maak je daar geen zorgen over.

Deze self-containment maakt microcontrollers ideaal om in te bouwen een eenvoudige elektronische apparaten als een voordeurbel, bewakingssystemen, aansturing voor robots, wasmachines etc etc.

De Arduino kan heel veel. Er is volop informatie te vinden op internet.ArduinoKopen

Er is ook heel veel voor bij de Arduino te kopen. Dat is behoorlijk overweldigend. Je kunt het echter zo moeilijk en kostbaar maken als je zelf wilt. De projecten hier op de site beschrijven de eerste stapjes en laten je al veel leuke makkelijke projecten maken.

De Arduino is los te koop, uit China, voor 7 of 8 Euro inclusief verzendkosten. Zelf heb ik in China voor 22.50 Euro een uitgebreide UNO R3 Starter Learning Kit gekocht. Buiten een Arduino UNO zitten veel onderdelen waarmee je direct al heel veel leuke projecten kunt maken. LED's, weerstanden, breadbords, displays etc.ArduinoBenodigdheden

Om met de Arduino aan de slag te gaan heb je wat hardware nodig. Zie daarvoor Hardware.

Wat software betreft heb je 2 dingen nodig. De IDE en het programma voor op de Arduino, dit noemen we het Sketch.Copyright 2021 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.