ArduinoLibrary

Een library is een hoeveelheid functies die iemand heeft geschreven en in een mooi pakket heeft verpakt. Dit pakket functies kun je opnemen in je project. Je hoeft het dan niet meer zelf te schrijven. Dat mag natuurlijk. Maar vaak is het handig om gewoon libraries te gebruiken. Deze zijn al bedacht, geschreven, getest en dus vaak van goede kwaliteit.

Bijvoorbeeld project #9 gebruikt de SevSeg library. Deze staat op https://github.com/DeanIsMe/SevSeg.ArduinoGitHub

De link hierboven gaat naar GitHub. Dit is een systeem / database met volop gratis te gebruiken code. Klik op de link hoerboven en zoek dan aan de rechterkant van het scherm naar de knop "Clone or Download". Als je daarop klikt zal er een klein window openen, met hierin een button "Download ZIP", klik daarop.

De library zal worden gedownload. Zoek het bestand op en pak dan de ZIP uit. Zip is een manier om een of meerdere bestanden samen te pakken en te verkleinen. Om dit bestand te openen heb je een unzip programma nodig.ArduinoIDE stoppen

Nu is het even belangrijk om de Arduino IDE omgeving niet draaiende te hebben! Het is niet voldoende om eruit te gaan. Je moet de IDe echt helemaal stoppen.

Dan kan de library worden geinstalleerd. De IDE leest de libraries enkel en alleen bij het opstarten. Als je de library toevoegd terwijl de IDE loopt, dan zal de IDE dus niet worden gezien.ArduinoInstalleren
  • Ga naar de "documents" of "documenten" folder
  • Klik door op de "Arduino" folder
  • Klik door op de "libraries" folder
  • Het kan zijn dat er nog geen libraries zijn, dan zal er mogelijk enkel een README bestand staan.
  • Dit is de plaats om de library heen te kopieren

Meer info http://www.arduino.cc/en/Guide/Libraries.ArduinoAanroepen

De library is nu gekopierd en dus kan de IDE worden gestart. In de sketch kan de library nu worden aangeroepen met het include commando (let op het hekje ervoor!)

#include "SevSeg.h"

Het is een goed gebruik en zelfs vaak nodig om de libraries helemaal bovenin de sketch te includen.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.