ArduinoUNO

Dit is het component waar het om draait. De koning, de keizer, de prins, de hoogheid: De Arduino. Hier op de foto in de UNO R3 versie.

Het belangrijkste onderdeleel op dit kaartje is de processor, dat is het vierkant rechtsonder. En verder zit er een hele dosis aansluitmogelijkheden op. Het grote zilveren blok is voor de USB koppeling met je computer. De zwarte aansluiting linksonder is aansluiting voor een externe voeding (batterij bijvoorbeeld). Als je de Arduino hebt aangesloten op je computer is deze voeding overigens niet nodig.

Linksboven zit een klein rood rondje, dat is de reset knop. Hiermee zal de Arduino stoppen en opnieuw opstarten. Het programma dat je hebt geladen zal opnieuw beginnen af te spelen.

En dan heb je een lange serie bovenin en onderin. Dat zijn aansluitpunten voor jump wires. In Arduino taal de pins. Op de bovenste rij de digitale pins met nummers 2 tot en met 13. En onderin de analoge pins A0 tot en met A5. Verder zie je nog middenonder aansluitingen voor 3.3V en 5V en ernaast aansluiten voor GND (aarding). De andere onderdeeltjes zoals wat LEDjes en andere aansluitingen komen we later nog tegen.

De stroom die een Arduino output-pin levert mag niet groter zijn dan 40 mA. In de regel proberen we dit te beperken tot max 20 mA.

Als je dit bordje hebt, ben je klaar om met Arduino aan de slag te gaan, als je de Arduino koopt krijg je meestal ook de USB cable erbij. Deze laatste gebruik je om het board te verbinden met je computer. Dat is de basis waarmee je verder gaat.

Als je begint zou ik enkele LEDs (lampjes) komen, wat weerstanden (nodig voor de LEDs) En tot slot een Breadboard om alles makkelijk met elkaar te kunnen verbinden. En tot slot wat losse kabeltjes om de boel te verbinden (de jump wires)

De kosten: Arduino 5 tot 25 Euro (Goedkoop in china of 25 Euro vanaf de officiele Arduino site) USB kabel 0 Euro (Krijg je vaak gratis bij een UNO) LEDs 1 Euro (100 stuks) Weerstanden 1 Euro (100 stuks) Breadboard 2 Euro (1 onderdeel) Jump wires 2 Euro (120 stuks kabels met male/male stekkers)

Wat je ook kunt doen is in China (bij buyincoins.com of bij het Nederlandse wish.com) een doosje kopen waar dan heel veel onderdelen in zitten. voor 25 Euro ben je dan klaar. Even zoeken en er zit dan zelfs in Arduino (kloon) in.



Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.