ArduinoLED ring

Dit is een ring met daarop een aantal LED's. In deze variant zitten er 8 LED's in. Er zijn er ook met 12, 24 of nog meer LED's.

Met een LED ring zijn leuke effecten te bereiken en leuk om mee te spelen. Kijk hier voor een Project 28 die er gebruik van maakt.ArduinoAansluiten

Voordat je de LED ring gaat gebruiken moet je deze wel eerst voorbereiden.

De voorkant heeft de 8 LED's. Daar hoeft verder niets gedaan te worden. Op de achterkant zitten 4 kleine koperen plaatjes. Dit zijn de aansluitpunten.

In principe zou je hier de aanluitingen tegen kunnen houden. Of vastzetten met plakband. Maar in de praktijk gaat dat niet werken omdat de verbindingen dan steeds los komen te zitten. En als aankomende electronica genieen willen we het natuurlijk goed en degelijk maken.

Wat ik aanraad is, om 4 pinnetjes van een multipin connector te knippen en deze op de LED ring vast te solderen. Als je de ring rechtop wilt hebben, dan kun je een gewone rechte multipinconnector gebruiken, anders is degene met een hoek erin wellicht praktischer. De pinnen van de multipinconnector zitten al precies op de goede afstand, dus je kunt deze er gewoon opleggen, en op iedere contactplaat een druppeltje soldeertin laten vallen.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.