ArduinoBuzzers
Een buzzer is Engels voor het Nederlandse zoemer. Een geluidje om de aandacht te trekken van de gebruiker, zoiets als een bel.
Er zijn actieve en passieve buzzers. Op deze foto staan beide.

ArduinoVerschillen
Een Actieve buzzer maakt meteen geluid als je er spanning op zet. Een Passieve Buzzer maakt geen geluid als je er spanning op zet.
Bij buzzers draait het om golfbewegingen. Die kun je eenvoudig zien als wisselingen in hardheid: harder-zachter-harder-zachter etc. Een actieve buzzer kan die veranderingen zelf maken. In een passieve buzzer zit geen oscillator die zorgt voor frquentie wisselingen, je moet zelf de frequentie wisselen doorgeven waardoor er een golfbeweging (harder-zachter) ontstaat.
Een actieve buzzer heeft een ingebouwde oscillator, hierdoor zal het geluid maken (en blijven maken) zoalang er stroom doorheen loopt. Door de ingebouwde circuits is de actieve buzzer vaak duurder als de passieve buzzer. Een actieve buzzer kun je alleen aan en uit zetten. En let bij het aansluiten op de plus, deze staat op de buzzer!
Een passieve buzzer heeft geen oscillator en zal dan ook als er stroom op staat, toch geen geluid maken. Om hier een geluid uit te krijgen moet je er een verandering van frquentie veranderingen doorheen sturen. De golf ligt tussen de 2K en 5K Hz. Met een passieve buzzer kun je dus tonen (muziek) maken.
ArduinoHerkennen
Aan de bovenkant zijn de buzzers hetzelfde. Het verschil is te herkennen aan de onderkant.
Als je aan de onderkant kijkt, en je ziet daar een solide zwarte afdichting. Dan is dat een actieve buzzer.
De buzzer die aan de onderkant een groen circuit board heeft is een passieve buzzer.
