ArduinoOntwikkelen

Met de Arduino kun je alle mogelijke hardware combineren. Hardware zijn de onderdelen die je kunt vasthouden (en kapot kunt gooien).

Het leuke is echter dat je ook je eigen programma's kunt schrijven. Je kunt dan het gedrag van de hardware beinvloeden. Dus bijvoorbeelde de snelheid waarop een LED knippert, of wat er gebeurd als je op een knop drukt, of toegangscontrole met een pas. Mogelijkheden zijn onbeperkt.ArduinoSoftware

Het gemakkelijkst hiervoor is de Arduino IDE te gebruiken. Dit is een programma voor op je PC (Windows of Mac) waarin je het programma schrijft en test. Als het goed is zet je het over naar de Arduino zelf, en dan zie je meteen of het werkt.

Programmeren is niet super moeilijk en ook niet gevaarlijk Het is niet mogelijk om met software iets te vernielen, iets kapot te maken.

Even een klein uitstapje, met hardware kan dat wel. Als je dat niet juist aansluit kun je een LED opblazen of andere componenten de vernieling in werken. Volg daarom altijd goed en naukeurig de schema's.ArduinoMeer...

Meer over hoe je een programma schrijft en kunt gebruiken staat hier: Programmeren.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.