GezondheidIntro

De meningen over of bier gezond zijn, zijn in Nederland lopen nogal uitgesproken.

  • Bier is ongezond
  • Bier maakt dik
  • Ieder glas bier is een boterham
  • Etc

Het is natuurlijk duidelijk dat je voorzichtig moet zijn met alcohol. Teveel daarvan is niet goed. Mijn moeder zaliger zei vroeger dat ieder ding met "te" ervoor niet goed is, behalve "tevreden". Dat is natuurlijk helemaal waar.

De Fransen drinken al jaren veel meer alcohol als wij. Fransen drinken meerdere glazen wijn per dag. Al vanaf heel jonge leeftijd. De meeste onderzoeken tonen aan dat een hoeveelheid van een glas rode wijn prima is voor je lichaam. Sommige studies zeggen zelfs dat het zelfs heel goed voor je lichaam is.

Voor jongeren heeft alcohol echter wel bewezen een negatieve invloed op ons brein en op de ontwikkeling van de spieren. Zeker in grote hoeveelheden. Helaas zijn jongeren juist degenen die aan coma-drinken, bier-spelletjes etc doen.GezondheidSociaal aspect

Bier heeft ook een sociaal aspect. Bier verbroedert. Men drinkt het vaak in groepen of met vrienden in een gezellige omgeving. Deze momenten maken je blij. De mens heeft immers behoefte aan contact. Denk maar terug aan de Corona lockdowns tijdens welke de meesten van ons, het sociaal contact enorm hebben gemist. De gezellige momenten waarin je een drankje drinkt met je vrinden, dragen zeker bij aan je geestelijke welzijn. Tegenstanders van alcohol zeggen dat ze ook prima plezier kunnen hebben zonder alcohol, dat is zondermeer waar. Alcohol helpt er echter bij, om het wat informeler te maken. Muurbloempjes krijgen ook een kans.GezondheidDrank misbruik

Nederlanders drinken ongeveer 75 liter bier per persoon per jaar. Dat is gemiddeld 200ml gemiddeld per dag. Een liter bier in de 5 dagen. Het meest gedronken bier is pilsener, van rond de 5% alcohol. Ik denk (zonder medische onderbouwing) dat deze hoeveelheden niet echt heel zorgelijk zijn.

Jezelf iedere dag, of iedere week vol laten lopen natuurlijk wel schadelijk en ik ga hier zeker geen drankmisbruik promoten.

Drink maar geniet met mate, drink en geniet met maten.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.