OngezondheidIntro

De meningen over of bier ongezond zijn, zijn duidelijk. Dit ontkennen heeft geen zin.

  • Teveel ineens
  • Structureel teveel
  • Beinvloed rijgedrag
  • Beinvloed sociaal gedrag
  • Etc

Overal waar hier bier staat, bedoelen we natuurlijk alcohol. Dus er kan ook wijn, whiskey, wodka etc worden gelezen.


OngezondheidTeveel ineens

Alcohol heeft tijd nodig om te gaan werken. Alcohol heeft tijd nodig om in je bloed te komen. De glazen die je nu drinkt, die zitten niet hetzelfde moment in je bloed. Dat is het risico met het drinken van shots.

Shotjes zijn kleine glazen sterke drank (vaak meer dan 15% oplopende tot zeker 40% of meer). Je kunt in een korte tijd veel shotsjes atten (= in een keer achterover slaan). Je merkt er dan niets van. Echter ba een uurtje heeft het lichaam tijd gehad om de uurste glaasjes te verwerken en komt het alcohol in je bloed. Bam! In alle hevigheid ben je in korte tijd van nuchter/sober naar aangeschoten/stomdronken.

Glazen water drinken, koffie etc heeft allemaal geen zin. Het lichaam neemt de alcohol op

Zeker als je met een drankspelletje bezig bent, dan blijf je in de geest van het spel doordrinken en gaat het vaak te snel en te hard.

In groepen bier drinken is hetzelfde. Je drinkt teveel, je blijft drinken en je lichaam kan het niet aan. Zeker groepen jongeren overkomt dat geregeld. Ook bij het kratje drinken, waar het doel is op per persoon een krat bier weg te werken.

Gevolg: als ze op tijd zijn: met de ambulance naar het ziekenhuis waar ze je maag leegpompen. Als ze te laat zijn: coma en wellicht de dood.


OngezondheidStructureel teveel

Structureel teveel is als je geregeld teveel drinkt. Volgens de kenners is dat al 2 glazen per dag. Maar het is ook als je ieder weekend een of meerdere avonden gaat stappen en teveel drinkt.

Gevolg: je hept je ingewanden aan gort. De structurele hoeveelheid alcohol die ze te verwerken krijgen om af te breken, is gewoon teveel. Ze kunnen het niet aan en houden ermee op. Einde verhaal.


OngezondheidBeinvloed rijgedrag

Ik speel al jaren computerspellen. Als ik aan het begin van de avond bijvoorbeeld 1000 punten haal, nuchter. En ik pak dan enkele biertjes, dan merk ik dat het slechter gaat. Ik haal de keer erop maar 900 punten of zelfs 600 punten. Je gaat echt slechter reageren als je gedronken hebt.

In het verkeer hetzelfde. Je denkt dat je nog prima kunt rijden. De waarheid is anders.

Gevolg: ieder weekend lees je over mensen die hun auto, motor, scooter tegen een boom hebben gepland en zijn verontgelukt.


OngezondheidBeinvloed sociaal gedrag

Naast het verslechteren van je rijgedrag en reflexen, beinvloed alcohol ook je gedrag.

Je vindt jezelf heel erg grappig, je vindt je verhalen prachtig, je vindt jezelf super aantrekkelijk. In werkelijkheid vinden anderen je vervelend, dom, zielig, afgaan.

Gevolg: die leuke persoon waarop je indruk wilde maken, taait juist af.

Drink maar geniet met mate, drink en geniet met maten.Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.