VriezenIntro

Ik weet niet precies waarom je het zou willen doen, maar het is mogelijk om bier in te vriezen. Doe het echter alleen niet in het blik of in de fles. Het water in het bier al uitzetten en het blik zal barsten of de fles zal knappen. Het geeft dan nogal een rommeltje.

Laat dus ook geen kratten bier buitenstaan als het gaat vriezen!

Een veelvoorkomende vraag is of bier dat bevroren is geweest nog wel te drinken is. Bij het bevriezen van bier, zal het bier zijn koolzuur verliezen. Het koolzuur zorgt voor de frisheid en de tintelingen in bier. Zonder dat zal er dus een smaakverandering optreden. Maar je knt het gewoon nog drinken hoor.

De beste plaats om bier te bewaren is in het donker op een koele plaats waar geen vorst komt. Een garage of kelder is hier dus ideaal voor.VriezenIjsbok

Met bevroren bier kun je echter ook experimenteren. Je kun namelijk ijsbok maken.

  • Schenk het bier over in een zachte plastic fles (die kan meegeven als het bier zal uitzetten door bevriezing). Stevige zware donkere bieren hebben de voorkeur.
  • Vries dat bier in totdat het geheel bevroren is.
  • Haal de fles uit de vriezer en zet die op zijn kop boven een bakje.
  • Het bier zal nu langzaam ontdooien en in de bak lopen. Hierbij zal de alcohol als eerste ontdooien. De alcohol zal ook heel veel smaak meenemen.
  • Als ongeveer een derde is ontdooit, zit er met name bevroren water in de fles. Dat is niet zo interessant. Het gaat ons om het bier en de smaak!
  • In het bakje zit echter een grote dosis concentraat van je originele bier. Dit is het bier, welliswaar zonder koolzuur, maar met heel veel geconcentreerde smaak en met heel veel alcohol.


Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.