PUNTHOOFT
Bacon Kaas Aardappel DomeIntro
Dit gerecht gaan we op zijn kop maken, maar gelukkig wel op de normale manier opdienen.
Bacon Kaas Aardappel DomeIngrediënten
- 12 plakken bacon
- 3 aardappelen
- 9 plakken Cheddar kaas
- Koksroom
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
- Beetje boter om in te vetten
Bacon Kaas Aardappel DomeRecept
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was en schil de aardappelen
- Leg de pieper 5 minuten in kokend water
- Begin met het vlechten van de bacon.Net zoals een papieren vlechtmatje vroeger op school.
- Vet een medium grote kom in
- Bekleed de kom dan met het vlechtwerkje
- Snij plakken van de aardappelen
- Leg in de kom een laagje aardappelen rondom
- Leg hierop enkele plakken cheddar
- Pureer de teen knoflook
- Roer de knoflook, koksroom, peper en zout in een kopje door elkaar
- Giet dit mengsel dan in de kom
- Dan weer een laagje aardappelen
- En een laagje cheddar
- Enzovoort tot de piepers en kaas op zijn
- Dek af met de bacon die erover hing
- 20 minuten in de oven, het geheel moet stevig ogen
- Eruit halen en op een bord omkeren
- De kom verwijderen