PUNTHOOFT
BountyIntro
Veel mensen vinden de bounty die je in de winkel koopt niet heel lekker. De mouse erin is vaak korrelig en enorm zoet. Dus gaan we ze zelf maken!
BountyIngrediënten
- 300 gram chocolade
- 300 gram kokos (stuk of geraspt)
- 4 eetlepels stroop (of honing)
- Zonnebloemolie olie
BountyRecept
- Rasp indien nodig de kokos
- Gebruik de magic bullet om de kokos, stroop en 4 eetlepels olie te pureren
- Leg op een blad overfolie
- Stort hierop de kokoslaag uit
- Breng orde op zaken door een platte laag (vingerdik) te maken. Om het snijden hierna te vergemakkelijken kun je proberen om een soort vierkant te maken.
- Laat dit 3 uur afkoelen in de koelkast
- Zet een pan op met water
- Vul een bakje met de chocolade en 1 eetlepel olie
- Verwarm het bakje chocolade in de waterpan (au bain marie)
- Snij en vorm de bounty's
- Haal de bounty's door de chocolade en laat weer rusten op een (andere) plaat met bakpapier
Eventueel kun je resterende chocolade in een zigzag patroon over de bountry's strooien. Of als je het helemaal echt wilt maken met een andere kleur chocolade.