Brabantse PotjebrajersIntro

Het leven in Brabant was vroeger hard. Er moest hard worden gewerkt. Er was weinig geld voor luxe artikelen. Er amper geld voor een fatsoenlijke maaltijd. Deze stoofpot met spek en boter was voor veel gezinnen al een luxere maaltijd. Tegenwoordig hebben we het vaak zo goed dat we het als een bijgerecht eten.



Brabantse PotjebrajersIngrediënten
  • 750 gram nieuwe aardappelen
  • 1 ons spekblokjes
  • 1 ons harde boter
  • Peper


Brabantse PotjebrajersRecept
  • Was de aardappelen. De schil mag er om blijven
  • Snij de aardappelen in blokjes van 2cm x 2cm.
  • Kook de aardappelen 5 minuten
  • Haal uit de pan en laat de piepers afkoelen.
  • Bak nu het spek met een beetje (!) van de boter totdat deze bruin beginnen te worden
  • Voeg nu de koude aardappels toe
  • Laat met de deksel op de pan nog doorgaren
  • Smelt de rest van de boter in een klein pannetje of de magnetron
  • Als de aardappels van de vork vallen de vloeibare boter toevoegen
  • Het geheel even doorroeren en wat verse peper erover spreiden


Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.