PUNTHOOFT
Brabantse StoofpotIntro
Het leven in Brabant was vroeger hard. Er moest hard worden gewerkt. Er was weinig geld voor luxe artikelen. Op de boerderijen was het vaak beter als in de arbeiderswoningen in de grotere steden. Zeker als er net een koe was geslacht dan was er volop vlees. Een heerlijke een-pans-maaltijd.
Brabantse StoofpotIngrediënten
- 1 kilo aardappels
- 500 gr rundvlees
- 2 bouillon blokjes, rund
- 1 liter water
- 1 eetlepel azijn
- 2 grote uien
- 1 peen
- 2 eetlepels Maizena
- 2 plakken peperkoek
- Boter
- Peper en zout
Brabantse StoofpotRecept
- Snij het vlees in dobbelsteentjes
- Snipper de ui en de peen
- Schil de aardappelen en snij in dobbelsteentjes
- Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook
- Als het kookt de azijn en het vlees toevoegen
- Laat 2 uur pruttelen
- Voeg nu de plakken peperkoek, aardappels, uien en peen toe
- Laat doorkoken tot de aardappels van de vork glijden, als je erin in prikt
- Meng de maizena met wat water en roer goed door
- Bind de hachee met het maizena mengsel