PUNTHOOFT
Cannelloni met spinazieIntro
Als je een fan van lasagne bent, dan zul je zeker ook deze cannelloni smullen! Cannelloni zijn rolletjes pasta deeg die we vullen vlees.
De basis hiervan is natuurlijk pastadeeg. Je kunt de Cannelloni rolletjes kopen in de supermarkt. Omdat ze nogal luchtig zijn nemen ze veel plaats in en zijn ze erg breekbaar. Het is echter heel gemakkelijk om ze zelf te maken. Hiervoor kun je lasagne bladen gebruiken.
Cannelloni met spinazieIngrediënten
- 10 lasagne bladen (of dus een achterbak vol met dozen Cannelloni rolletjes)
- 500 gram gehakt
- 300 gram verse spinazie of blokjes uit de vriezer
- 250 gram ricotta
- 2 zakjes mozzarella
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels basilicum
- 800 gram tomaten in blik
- Bakboter
- Peper en zout naar smaak

Cannelloni met spinazieRecept
- Pan water opzetten
- Als het water kookt, de lasagne bladen hier een-voor-een 3 minuten in koken, tot ze zacht zijn. Kook ze een voor een of zorg ervoor dat ze los van elkaar blijven, anders gaan plakken.
- Als ze zacht aanvoelen, ze hangen dan over je vinger, kan de eerste uit het water.
- Snij het lasagne blad doormidden. Er kunnen 2 rolletjes uit ieder blad.
- Iedere helft oprollen tot een mooi rolletje.
- Als je nieuwe rolletjes hebt gemaakt zullen die snel uit elkaar rollen. Deze vastklemmen tussen de tanden van een vork wil vaak helpen.
- Laten afkoelen. Let erop dat de rolletjes ook bij het afkoelen niet tegen elkaar liggen.
- Draai ze iedere 5 minuten om, hiermee zorg je ervoor dat ze ook niet aan het bord gaan plakken. Ze zijn goed als ze niet meer plakken. Ze blijven zacht.

Cannelloni met spinazieRecept
- Spinazie goed wassen, harde steeltjes verwijderen en dan kort snijden. Als je verse spinazie gebruikt goed het water eruit persen
- Ui snipperen
- Boter laten smelten
- In de pan nu de ui glazig bakken
- Spinazie op een laag vuur garen totdat is geslonken. Blijf roeren tijdens verwarmen!
- Knoflook persen en even laten meegaren
- Lekker bestrooien met zout en peper
- Tomaten afgieten
- Voeg te tomaten en basilicum toe en roer goed door, laat 15 minuten pruttelen tot een dikke saus
- Ricotta op het laatst even laten meegaren. De saus is nu klaar
- Een ovenschaal licht inboteren, tegen het aanbranden
- Rouw gehakt aanmaken met wat peper en zout
- Spuit het rouwe gehakt in de cannelloni pijpjes en leg deze in de schaal
- Bedek dit met de tomatensaus en bestrooi het geheel met basilicum
- Trek bladeren van de mozzarella en leg die er overheen
- 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.