PUNTHOOFT
Chinese BoontjesIntro
De echt naam voor dit gerecht is Boontjes Szechuan stijl. Szechuan is een provincie centraal gelegen in China, bekend om zijn vruchtbare grond. Dit resulteert in veel eigen gerechten.
Chinese BoontjesIngrediënten
- 500 gram sperzieboontjes
- 1 teentje knoflook
- 1 halve ui
- 1 theelepel Kerriepoeder
- 1 eetlepel Ketjap
- Halve theelepel suiker
- Snufje zout (of 100 gram uitgebakken spekjes)
- Olie
Chinese BoontjesRecept
- Was en snij de uiteinden van de boontjes en breek deze doormidden.
- Pers de knoflook
- Snipper de ui
- Verwarm een pan met een scheutje olie
- Roerbak de bonen totdat deze beginnen te rimpelen en een bruine waas krijgen (+/- 7 minuten)
- Haal de bonen uit de pan en laat deze uitlekken op wat keukenrol
- Verhit de pan weer, nu met knoflook, uien
- Roerbak deze groenten en voeg op het einde het kerriepoeder, suiker en de ketjap toe.
- Voeg de bonen erbij en roer kort door elkaar. Laat de bonen warm worden, maar niet verbranden!
- Naar smaak eventueel nog wat zout toevoegen, ook lekker is om wat uitgebakken spek toe te voegen!