PUNTHOOFT
Chinese kippensoepIntro
Op vele manieren te maken. Waarbij er een groot verschil zit tussen de kant-en-klare of pakjes soepen van de grote merken en de soep zoals je die haalt bij de Chinees. Hieronder een lekkere en gemakkelijke soep.
Chinese kippensoepIngrediënten
- 1 Kipfilet
- 1 Bouillon blokje
- 1 ui
- 1/2 prei
- 3 eetlepels appelmoes
- 1 eetlepel azijn
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel olie
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel basterdsuiker
- Peper en zout
Chinese kippensoepRecept
- Snij de kipfilet in kleine blokjes (halve centimeter).
- Zet een pan met een 1 liter water op en kook hierin de kip gaar.
- Kluts de eieren met een theelepel olie, peper en zout. Bak hiervan hele dunne flensjes.
- Snij de eiflensjes in kleine reepjes (1/2 bij 3 centimeter)
- Als de kip gaar is, zeef de kip dan uit de pan.
- Voeg het blokje kippenbouillon toe aan de bouillon en los deze op. Voor extra smaak.
- Snij de ui en de prei in kleine stukjes.
- Fruit (in een andere pan) de ui en prei op een laag vuur.
- Maak ondertussen in een bakje de boemboe van ketjap, azijn, eetlepel olie, basterdsuiker en appelmoes. Roer goed door.
- Voeg de boemboe toe en blijf roeren tot het een mooi vlak geheel is, voeg dan de bouillon toe.
- Laat dit aan de kook komen, blijf hierbij roeren.
- Voeg pal voor het opdienen de kip stukjes en de eiflensjes toe.
Lekker als start van een Chinese maaltijd.