Chinese kippensoepIntro

Op vele manieren te maken. Waarbij er een groot verschil zit tussen de kant-en-klare of pakjes soepen van de grote merken en de soep zoals je die haalt bij de Chinees. Hieronder een lekkere en gemakkelijke soep.



Chinese kippensoepIngrediënten
  • 1 Kipfilet
  • 1 Bouillon blokje
  • 1 ui
  • 1/2 prei
  • 3 eetlepels appelmoes
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel olie
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • Peper en zout


Chinese kippensoepRecept
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes (halve centimeter).
  • Zet een pan met een 1 liter water op en kook hierin de kip gaar.
  • Kluts de eieren met een theelepel olie, peper en zout. Bak hiervan hele dunne flensjes.
  • Snij de eiflensjes in kleine reepjes (1/2 bij 3 centimeter)
  • Als de kip gaar is, zeef de kip dan uit de pan.
  • Voeg het blokje kippenbouillon toe aan de bouillon en los deze op. Voor extra smaak.
  • Snij de ui en de prei in kleine stukjes.
  • Fruit (in een andere pan) de ui en prei op een laag vuur.
  • Maak ondertussen in een bakje de boemboe van ketjap, azijn, eetlepel olie, basterdsuiker en appelmoes. Roer goed door.
  • Voeg de boemboe toe en blijf roeren tot het een mooi vlak geheel is, voeg dan de bouillon toe.
  • Laat dit aan de kook komen, blijf hierbij roeren.
  • Voeg pal voor het opdienen de kip stukjes en de eiflensjes toe.

Lekker als start van een Chinese maaltijd.



Categorie menu

Copyright 2023 www.punthooft.nl
We do not collect cookies for advertisement. Your data is never send to third parties.