PUNTHOOFT
Chinese tomatensoepIntro
Iedereen is het er over eens dat Tomatensoep van de Nederlandse Chinees schandalig lekker is. Hieronder een recept voor deze Nederlandse Chinese Tomatensoep.
Chinese tomatensoepIngrediënten
- 3 uien
- 1 stengel bleekselderij
- 4 blikken tomatenblokje
- 2 eetlepels Worcestershire sauce
- 1 eetlepel suikerstroop
- 4 eetlepels appelmoes
- 2 eetlepels ketjap
- 2 tenen knoflook
- 1 bouillon blokje (voor 1 liter)
- Peper en zout
Chinese tomatensoepRecept
- Snipper de ui
- Snipper ook de bleekselderij
- Warm een pan met wat olie
- Fruit de ui en de bleekselderij totdat deze glazig worden
- Pureer de knoflook en laat 2 minuten warm worden
- Voeg dan de tomatenblokjes toe
- En meteen ook de appelmoes, suikerstroop en Worcestershire sauce
- Laat dit rustig lauwwarm worden
- Voeg dan de ketjap toe
- En breng nu op smaak met peper en zout
- Laat de soep nu vol op smaak komen door deze een uurtje net onder het kookpunt te laten pruttelen.
- Als er nog grote brokken tomaat in zitten, kun je nog even de staafmixer gebruiken.
Je soep kun je nu nog precies aanpassen aan je smaak. Moet die zoeter: wat meer stroop
of appelmoes. Voor wat meer smaak voeg je wat peper&zout of desnoods wat bouillon toe. En voor een meer Oosterse
smaak een lepeltje ketjap. Maak hem zoals je het zelf het lekkerst vind.
Als je wat extra bouillon wilt toevoegen, wil je natuurlijk voorkomen dat je later een klodder
onopgeloste bouiloon zit te eten. Los een bouillonblokje op met kokend water (waterkoker of Quoker) in
een koffiekopje en voeg dit dan opgelost toe.