PUNTHOOFT
ChocoladecheesecakeIntro
Dit is een cake die je niet hoeft te bakken. Hoe handig wil je het hebben?
De meeste mensen hebben na Sinterklaas nog kilo's pepernoten over. Met dit recept kun je snel een grote hoeveelheid 'wegwerken'.
ChocoladecheesecakeIngrediënten
- 200 gram kruidnoten
- 100 gram ongezouten roomboter
- kwart liter vette slagroom
- 150 gram basterdsuiker
- 200 gram chocolade
- 300 gram mon chou
ChocoladecheesecakeRecept
- Vet een springvorm in
- Smelt de boter (niet bruin laten worden!)
- Maal de kruidnoten fijn in de Magic Bullet
- Roer de kruidnoten door de boter
- Verdeel de kruidnotenboter over de bodem van de springvorm
- Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en zet dan in de koelkast
- Klop in een kom de slagroom met de helft van de suiker
- Klop in een andere (grotere) kom de mon chou met de andere helft van de suiker
- Smelt de chocolade (au bain-marie)
- Voeg de chocolade bij de mon chou
- Klop dit goed glad
- Spatel de slagroom door het mon chou/chocolade mengsel
- Verdeel dit over de springvorm
- Strijk ook nu weer mooi glad
- Dit afdekken met keukenfolie plastic)
- Dan de koelkast in afkoelen voor minimaal 5 uur
- Plastic en springvorm verwijderen en garneren met wat achtergehouden pepernoten