PUNTHOOFT
Wolken broodjesIntro
De naam komt van mensen die in deze luchtige broodjes de vorm van wolkjes zien. Zelf zie ik er hele andere vormen in, maar het is nogal onsmakelijk om dit gerecht daar dan ook naar te vernoemen. Dus voorlopig ga ik gewoon mee in het Wolken broodjes verhaal.
Het zijn elk geval luchtige platte broodachtige broodjes. Je kunt ze beleggen met zoet beleg, of met een goede plak kaas.
- Ga je voor de hartige variant dan kun je het recept zo direct gebruiken. Hoewel een eetlepel italiaanse kruiden door het beslag ook erg lekker is.
- Ben je meer in voor zoete broodjes dan kun je een theelepel honing of een eetlepel stroop toevoegen. Of ga helemaal wild en voeg ook nog wat in een zoete likeur gewelde rozijnen toe.
Wolken broodjesIngrediënten
- 5 eieren
- 200 gram koelverse hüttenkäse kaas
- 1 theelepels bakpoeder
Wolken broodjesRecept
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Splits de eieren en vang het eiwitten op
- Klopt de eiwitten helemaal stijf
- Meng in een andere kom de eidooiers (!) met de kaas en het bakpoeder
- Spatel dan de stijve eiwitten erdoor
- Vorm grote hopen op de bakplaat
- Bak in 20 minuten goudbruin
Lekker met zelfgemaakte fruit jam of meer hartig met uienjam